A sütik segítenek jobb felhasználói élményt nyújtani. Weboldalunk használatával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Üdvözöljük a Wicker Pincészetnél!

Megosztjuk önökkel rövid történetünket!

A hajósi sváb szőlészeti és borászati hagyományokat követve, de a jelenkori borkészítés trendjeit és irányvonalát szem előtt tartva készítjük borainkat a Hajósi Pincefalu Borbíró utcájában található, a több mint 250 éve családunk tulajdonában álló pincében.

Borainkat a legnagyobb odafigyeléssel készítjük. Megjelenik bennük a rájuk jellemző fajtajegyek mellett a borvidékre jellemző karakter, valamint a borok iránti szeretetünk, elkötelezettségünk is. Boraink kézműves borok, a tételek limitált mennyiségben készülnek. Szeretnénk, ha a borok kvalitása nem csak a mi, hanem a kedves fogyasztó tetszését is elnyernék, ezért törekszünk évjáratról évjáratra minél magasabb minőségű borok készítésére. Pincészet szortimentjében a nagy világfajták mellet megtalálhatók Magyarország , valamint a Hajós-Bajai borvidék jellemző fajtái is.

Fajtakínálat a teljesség igénye nélkül: Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Chardonnay, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon

Hitvallásunk

"Hiszünk önmagunkban, de hiszünk az emberekben is"

Mi, a Wicker Pincénél hisszük, hogy csak a legkiválóbb szőlőből készíthető a legkiválóbb bor. A kimagasló minőségű szőlő mellé nem árt, ha társul rengeteg alázat, elhivatottság, tisztelet és egy kis bátorság is.

A csapatunk

Borász

Wicker Ádám

" 2016-ban mertem álmodni egy nagyot, belefogtam. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, tisztában voltam vele, hogy aki szőlőterületet vásárol, az urat vesz a nyakába. Minden kisebb kudarc, buktató, elbizonytalanodás ellenére a parcellák gyarapodtak, palackszám emelkedett, minőség folyamatosan javult, a kisebb célokat leváltották a nagyok. Így jutottunk el a jelenbe. Mindig előre, sohasem hátra."

Borász

Vikker József

Édesapa, agrármérnök, segítség, és a józan gondolkodás megtestesítője. Tanácsaival, sikerorientált szemléletével nagyban hozzájárul a pincészet munkájához.